Fajátékok készítése gyerekeknek és felnőtteknek

Valamikor réges-régen, amikor még gyermekek voltunk, szerettünk a szabadban játszani. Nekünk még volt lehetőségünk rönkvárban bújócskázni, szamaras játszótéren rohangálni, kőasztalon pingpongozni, KRESZ-játszótéren megtanulni a közlekedés szabályait. Szüleink csak reggel és este láttak, amikor besötétedett, mert az egész napot el tudtuk tölteni egyik vagy másik játszótéren. Beszélgettünk, megmásztuk a rönköket, elbújtunk a faládákba, kötélre másztunk, ugráltunk a mászókáról, vidáman és önfeledten játszottunk.

Majd teltek az évek, és azt láttuk, nincsenek gyerekek a szabadban. Nem tudják, milyen porosan, éhesen, szakadt ruhában este hazamenni. Nem tudják, milyen csapatban döngetőzni, a garázsok között, focizni a poros úton, fára mászni, gördeszkázni vagy görkorcsolyázni a kavicsos járdákon, legurulni a domboldalról.

10 évvel ezelőtt egy baráti társaság gondolt egyet, és kitalálta, csinálnak egy hagyományos május elsejét, ami hasonló, mint a mi időnkben volt, természetesen felvonulás nélkül. Fő cél volt, egy napra kimozdítani és összekovácsolni a családokat, barátokat. Erre volt egy jó hely, Gellértegyháza, ami alkalmas volt a rendezvény megszervezésére. Hatalmas tér, fák, friss levegő, autentikus környezet. A programok megszervezése közben jöttek a gondolatok és a kérdések. Fő cél volt: szórakoztatni a résztvevőket és minél tovább maradásra bírni a gyerekeket és a felnőtteket. Hosszas szervezéseknek köszönhetően, első alkalomra igen jó programot sikerült összeállítani, ami az azt követő 10 éveben folyamatos május elsejei program lett.

Miért éppen fajátékok készítésére esett a választás?

Fontos szempont volt, hogy a különböző korosztályok és a családok is megtalálják a szórakozás, kikapcsolódás lehetőségét. Ezért olyan játékokat kellett készíteni, amivel gyerekek és szüleik közösen tudnak játszani, amiket körbe tudnak állni, így az egész család egyszerre tud játszani, amihez kell logika, ügyesség, kitartás, türelem…, ami leköti a család minden tagját.

Fajátékok készítésének eredménye

Jó volt látni az arcokra kiült győzelem élményét, a szülőket, akik önfeledt versenyeztek gyermekeikkel, futkároztak és a nap végén megfáradva, élményekkel teli tértek haza.

Ez az élmény lendületet adott a fajátékok készítéséhez

Ettől kezdve, folyamatosan készítettünk újabbnál újabb fajátékokat. Műhelyünk nem apró fajátékok készítésére specializálódott, hanem párban vagy csapatban, szabadban és zárt térben, különböző korosztályok számára is kedvelt fajátékokat gyárt. Szeretjük a természetet, a természetes érzéseket, szeretünk fával dolgozni, a fában lévő kreatív lehetőségeket megélni, az ötleteket megvalósítani.

Összetett alkotói, gyártási folyamat segítségével ma már nemcsak logikai fajátékokat, ügyességi fajátékokat vagy pici gyerekek részére készítünk járműveket, hanem nagyméretű fa játszóházakat
és rönkmászókákat is készítünk. Egyre nagyobb igény van a közösségi fa játszóterek, fa játszóházak megvalósítására, ahol együtt játszhat a család, ahol jól érzik magukat, ahova szívesen mennek vissza.

Kiknek készítünk fajátékokat?

Nemcsak önkormányzatok, cégek, turisztikai intézmények alakítanak ki fa játszótereket, játszóházakat, hanem iskolák és óvodák is felismerték a közös fajátékok jelentőségét. Fajátékok segítségével a gyermek játékosan megtanul küzdeni, kudarcot feldolgozni, ahol számolni és gondolkodni is kell, ahol le kell küzdeni a saját korlátokat vagy éppen felismerni azokat, ami türelemre késztet, vagy éppen a koordinációs készséget javítja, mindezeket játék közben.

Fajátékok készítése közben

Nagy hangsúlyt fektetünk az aprólékos tervezésre, kivitelezésre, a kézi megmunkálásra. Fontosnak tartjuk a minőségi felületkezelést, ami hosszú évekre megvédi a fát a természeti hatásoktól.

Fajátékokat egyedi megrendelésre is készítünk, megrendelőink igényeit és a mi szaktudásunkat figyelembe véve. Ötleteivel, elképzelésével keressen meg minket a 30/207-1322-es telefonon vagy az info@fajatekwebaruhaz.hu e-mail-címen.